https://www.santaduc.fr/wp-content/uploads/2019/03/Les-Quatre-Terres-2017.png

Côtes-du-Rhône

Les Quatre Terres

Origin : A collection of plots of vines planted on the Vacqueyras, Rasteau (Crus), Roaix and Seguret (Côtes-du-Rhône Villages) communes. It is this collectivity that gave the wine variety the name “The Four Lands”.

Grape varieties : Grenache 70 %, Syrah 15 %, Mourvèdre 10%, Carignan, Cinsault, Clairette 5 %.

Production process : Harvesting by hand with a strict selection process ; short maceration, partial destemming. 

Ageing process : 90% in Stockinger Foudres, 10% in terracotta jars (amphora)

Land :
Vacqueyras : sandy sloping soils.
Roaix : sand and grit.
Séguret : Alluvial calcarous clay terraces.
Rasteau : Old broken stone terraces ; red calcarous soils on a bed of gravel.

Download technical information (PDF) Download HQ Photo